jbnllogo   Jeugdbrandweer Scherpenzeel  jbnllogo

Geschiedenis

In 2004 is op initiatief van een aantal leden van brandweer Woudenberg en brandweer Scherpenzeel begonnen met het nagaan of het eventueel mogelijk was gezamenlijk een jeugdbrandweer te starten. Waarna vele gesprekken volgden. Ook zijn er gesprekken gevoerd met jeugdkorpsen van buitenaf.


Nadat alle voorbereidingen ver genoeg waren getroffen, is met ingang van 1 september 2006 Jeugdbrandweer Scherpenwoude van start gegaan. Jeugdbrandweer ScherpenWoude startte met 17 leden. Hiervan waren er na een jaar nog 16 over. Dit was boven verwachting. Het ging goed met Jeugdbrandweer ScherpenWoude!


oprichtingHierna volgden zeer succesvolle jaren. De junioren en de aspiranten haalden vele prijzen. De aspiranten ploeg mocht zich in 2009 bij de beste 10 van Nederland rekenen. Ze werden op het landskampioenschap uiteindelijk 8ste. Een jaar later behoorde dezelfde ploeg wederom tot de beste 10. Ditmaal werden ze nummer 2 van Nederland! Ook werden ze in dat seizoen kampioen Lage Druk van Utrecht.


Na deze succesvolle jaren van samenwerking is in 2010 in gezamenlijk overleg besloten om de Jeugdbrandweer ScherpenWoude te splitsen in Jeugdbrandweer Scherpenzeel en Jeugdbrandweer Woudenberg. Deze jeugdkorpsen zijn vanaf 1 januari 2011 afzonderlijk verder gegaan.


Jeugdbrandweer Scherpenzeel is gestart met alleen een aspirantenploeg tellende 12 leden. Begin 2012 is Jeugdbrandweer Scherpenzeel gestart met een nieuwe juniorenploeg en een aspiranten ploeg. Jeugdbrandweer Scherpenzeel telt momenteel 13 leden.


Wil je zelf bij jeugdbrandweer Scherpenzeel? Klik hier!

groepsfoto